Gewichtsconsulent Anne

Een mooi afgewogen resultaat.

Dat is waarnaar ik als gewichtsconsulent streef. Mijn doel is dat mijn cliënten een gezonder gewicht bereiken met een leefstijl die verantwoord, prettig én houdbaar is. Geen ‘crashdiëten’ dus, en ook geen fanatiek sportregime als dat niet bij je past. Gewoon lekker afwisselend eten en voldoende bewegen. Alles volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum. Zodat je zeker weet dat je veilig bezig bent en geen tekorten oploopt.

Misschien word je op die manier niet meteen superslank.

Maar slanker is ook al heel mooi! Want elke beweging richting een gezonder gewicht betekent winst als het gaat om je fysieke én psychische welzijn. En hoe beter je in je vel zit, hoe makkelijker het wordt om die nieuwe gezonde leefstijl vol te houden. Je komt als het ware in een opwaartse spiraal. Dat verzin ik niet zelf, dat stellen onderzoekers keer op keer vast. Ze noemen het ook wel ‘de cascade van positieve gebeurtenissen’.

Hoe ik die wetenschappelijke onderzoeken ken?

Doordat ik behalve gewichtsconsulent ook wetenschapsjournalist ben. De afgelopen jaren schreef ik veel over onderzoek op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid, en over het verband tussen die twee (lees hier meer over mijn journalistieke werk en over mijn cv). Ook als eindredacteur bij het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde ben ik voortdurend bezig met onderzoek op het gebied van gezondheid. Verder volgde ik een module over Emotie-eten bij de LOI en een online cursus over het microbioom bij Wageningen University. (Mijn diploma’s en certificaten kun je onder aan deze pagina bekijken.)

Door dit alles ben ik niet alleen goed op de hoogte van de laatste inzichten op het gebied van goede voeding en verantwoord afvallen, maar ook op het gebied van gezondheidspsychologie en leefstijlverandering. Dat maakt dat je ervan op aan kunt dat ik je geen hippe onzin op de mouw zal spelden, en dat ik je als een echte lifestyle coach kan begeleiden naar een duurzaam gezondere leefstijl.

Meer over mij: 

Ik ben van 1967 en heb dus nog meegemaakt dat je alleen op feestjes snoep & snacks kreeg. Ik kook graag, en ben zo’n flexitariër die steeds vaker helemaal vegan eet. En ik houd van wandelen en fietsen. Woon je in Amsterdam-West of het centrum, dan kom ik dus graag lopend of op de fiets naar jou toe voor een consult. Ook ’s avonds, als dat voor jou handig is. Maar een online consult behoort ook tot de mogelijkheden.

Wil je een afspraak maken of heb je nog vragen?

Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.