Quickscan

Wil je weten wat er beter kan aan je voedingspatroon, maar denk je verder geen begeleiding nodig te hebben? Dan is de Quickscan het pakket voor jou.

Werkwijze

We beginnen met een korte telefonische kennismaking. Hierin check ik of ik je wel mag begeleiden (want met sommige vragen moet je toch echt naar een diëtist of arts), en kun jij checken of mijn aanpak jou aanspreekt.

Zeggen we allebei ‘ja’, dan mail ik je een vragenlijst en nodig ik je uit om minimaal vier dagen lang bij te houden WAT je precies eet en WANNEER je dat eet.

Daarna spreken we elkaar twee keer. Bij voorkeur bij jou thuis, omdat het voor de aanvullende vragen die ik dan vaak nog heb, heel handig is als je meteen in je koelkast en servieskast kunt duiken.

 

Eerste consult

Tijdens het eerste consult zal ik je uitgebreid interviewen over je voedingspatroon en eetgewoonten.

Ook zal ik je meten. In principe alleen met een meetlint, want je middelomvang zegt uiteindelijk meer dan je gewicht. Maar als je dat wilt, kan ik je ook wegen.

 

Tweede consult

Tijdens het tweede consult, doorgaans een week later, geef ik je op basis van deze gegevens een uitgebreid en persoonlijk voedingsadvies.

Mocht je dat prettig vinden, dan kan ik ook een voorbeeldmenu voor zeven dagen voor je opstellen. Hier zijn wel meerkosten aan verbonden; zie daarvoor ‘extra steuntjes in de rug‘.

 

En daarna?

Het idee is dat je mijn adviezen hierna op eigen houtje in praktijk gaat brengen. Mocht je daar bij nader inzien toch begeleiding bij willen, dan kun je nog een paar losse consulten boeken. Zie hiervoor ook ‘extra steuntjes in de rug‘.

Kosten

De prijs van dit pakket kun je vinden op de pagina ‘tarieven en vergoedingen‘. Je vindt daar ook informatie over de voorwaarden waaronder verzekeraars begeleiding door een gewichtsconsulent vergoeden.