De tijd dat we vet moesten mijden is voorbij. Zelfs de Hartstichting promoot tegenwoordig het eten van vet – in de vorm van vette vis welteverstaan, want visvetten zijn gezond voor hart en bloedvaten. En voor de hersenen.
Waarom eten we dan zo weinig vis? Omdat we niet meer weten hoe dat moet, een visje klaarmaken? Omdat we niet weten waar je goede, verse vis koopt? Omdat we het ‘gedoe’ vinden?
Simpel uit blik
Al die bezwaren gaan niet op bij deze zalmsalade. Hij is heel makkelijk en supersnel klaar te maken. En hij is van zalm uit blik, dus over de versheid hoef je niet in te zitten.
De kruiden moeten natuurlijk wél vers zijn. Een deel daarvan zit ook in deze aardappelsalade en beide salades vormen een goede combinatie, dus zet ze vooral samen op tafel op een zomerse avond!
Zo maak je zalmsalade
Ingrediënten voor 2 à 3 personen:
- 1 blik zalm (170 gr)
- 1 grote rode ui
- 5 augurkjes
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel kappertjes
- Wat takjes peterselie en dille
- Snufje paprikapoeder
- Het sap van een halve citroen
Bereiding:
Snipper de ui fijn, doe hem in een kom en strooi er wat zout over – zo wordt hij minder scherp.
Voeg de zalm toe en roer hem los met een vork.
Snijd de augurkjes fijn en voeg ze samen met de kappertjes toe.
Knijp de halve citroen boven de kom uit.
Was de kruiden, verwijder harde steeltjes en hak ze fijn. Voeg ze toe en meng.
Voeg mosterd, mayonaise en paprikapoeder toe.
Bewaar tot het opdienen in de koelkast.